Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Αγγελικής Γαλιατσάτου ατομική έκθεση ζωγραφικής - Angeliki's Personal Art Exhibition: ''Serataccia'' on the planet where the crying flowers grow


Η ζωγράφος Αγγελική Γαλιατσάτου, εκθέτει τα έργα της  στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι:
Angeliki's Personal Art Exhibition: ''Serataccia'' on the planet where the crying flowers grow


Θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:00 π.μ.  και θα ολοκληρωθεί στις 19 και ώρα  1:00 μ.μ.του ιδίου μήνα στη 
Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
Φίλωνος 29 (κτήριο Παλαιού Ταχυδρομείου), Piraeus, Greece

https://www.facebook.com/events/492065777579944/?ref_dashboard_filter=upcoming

Έγραψαν για την ζωγράφο για προηγούμενη ατομική της έκθεση :
"Η πηγαία έμπνευση της Αγγελικής Γαλιατσάτου, η βιωματική αποτύπωση στο τελάρο στιγμιότυπων, τα ζωντανά κι αληθινά χρώματα, η διάθεση που ξεπηδά μέσα από τους πίνακές της, χαρακτηρίζουν το έργο της Αγγελικής Γαλιατσάτου."











 Στην ομαδική έκθεση του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός   με την ζωγράφο Αγγελική Γαλιατσάτου και πίσω μας ο Άγιος Ραφαήλ της.



και από τη βραδιά των εγκαινίων : 
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός- Εγκαίνια έκθεσης εικαστικών και ανακοίνωση αποτελεσμάτων Β' Διαγωνισμού Εικαστικών 2013


Τέλη Μαίου του 2013 βρισκόμουν έξω από το κτίριο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός μετά τα εγκαίνια της παραπάνω έκθεσης, όπου έτυχε να συνομιλούμε με έναν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Κάποια στιγμή μας διέκοψε μιλώντας έντονα μια αγιογράφος με το σύζυγό της κάνοντας θέμα το ότι δεν είχε επιλεγεί να συμμετάσχει στην έκθεση. Αναλύοντας και κάνοντας γνωστό το βιογραφικό της, ο τόνος της έγινε ακόμα μεγαλύτερος μιλώντας  για έναν Άγιο Ραφαήλ ... δεν κάθισα να ακούσω περισσότερα. Ανέβηκα ξανά στην αίθουσα για να δω και να καταλάβω το γιατί ...  Tο θέμα το μετέφερα -ψάχνοντας την - στη ζωγράφο ....έτσι και γνώρισα  την Αγγελική Γαλιατσάτου.   
 Εντύπωση μου έκανε το ότι η Αγγελική δεν είπε ούτε μια κουβέντα ως απάντηση ... απλά στάθηκε μπροστά στην Αγιογραφία της και μου την έδειξε με ένα υπέροχο χαμόγελο. Το οποίο  αποθανατίζεται και μπροστά στον φακό καθώς βλέπετε....Και ναι λοιπόν αφήνοντας να μιλήσει το έργο της επέτρεψαν και οι κριτές βρίσκοντας ότι  κάτι ιδιαίτερο έχει  η ζωγραφική της για να την κάνουν δεκτή να συμμετέχει στην  έκθεση! 

O Άγιος Ραφαήλ της Αγγελικής Γαλιατσάτου 


 ( Ο Φιλολογικὸς Σύλλογος Παρνασσὸς συνεχίζοντας την καλλιτεχνικὴ προσφορά του για την ανάπτυξη των εικαστικών τεχνών της σύγχρονης Ελλάδας και αποβλέποντας στην παρουσίαση του καλλιτεχνικού δυναμικού της χώρας μας, διοργανώνει κάθε χρόνο Διεθνή Διαγωνισμὸ Εικαστικών Τεχνών . Η επιλογή των έργων πραγματοποιείται από Ειδικὴ Καλλιτεχνικὴ Επιτροπή, κεκλεισμένων των θυρών. Ακολουθεί έκθεση των εικαστικών όπου στα εγκαίνια της Έκθεσης στη Μεγάλη Αίθουσα εκθέσεων (Γ΄ όροφος) του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, ανακοινώνονται τα ονόματα των καλλιτεχνών, των οποίων τα έργα εγκρίθηκαν προς ανάρτηση, καθώς και γίνεται η απονομή των τιμητικών διακρίσεων. ) 

Από τότε παρακολουθώ την ακούραστη καλλιτεχνική της πορεία ... Ήτοι : πριν από την ατομική της έκθεση που γίνεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά από 15-19 Σεπτεμβρίου 2014 Angeliki's Personal Art Exhibition: ''Serataccia'' on the planet where the crying flowers grow έχουν προηγηθεί από τον Ιούνιο του 2013 που την βλέπω να κινείται άλλες τέσσερις ατομικές της εκθέσεις ως κάτωθι :  


"Ο μύθος της πραγματικότητας" Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Γαλιατσάτου

Για την ατομική έκθεση της Αγγελικής Γαλιατσάτου "Ο μύθος της πραγματικότητας" στο ''ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ'' Ηλιούπολη,Αθήνα 27-30/6/2013 έγραψαν στο βιβλίο εντυπώσεων :

<<..αρχισε να απομακρυνεται απο μενα η νοηση
και να κατακλυζομαι απο συγκινηση
για το μεγαλειο που εβλεπα
γυρω μου πανω μου παντου μου>>
Αργυρης Ντουσιας,σκηνοθετης-συγγραφεας,








Το ΕΚΣΤΑΝ φιλοξένησε από 18-27/10/2013  την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Γαλιατσάτου (Angeliki) με τίτλο:
''the Absurd on a Deforming Mirror''
"Το Παράλογο σ'έναν παραμορφωτικό Καθρέπτη"
'the Absurd on a Deforming Mirror'' ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Γαλιατσάτου



H Αγγελική Γαλιατσάτου (Αngeliki) γεννήθηκε στη Σάμη Κεφαλονιάς. Από τα παιδικά της χρόνια ασχολείται με τη ζωγραφική και συμμετέχει σε τοπικές ομαδικές εκθέσεις. Τελειώνοντας το Γενικό Λύκειο Σάμης, μετέβη στην Αθήνα όπου σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και συγχρόνως παρακολουθεί κύκλο σεμιναρίων ''Πολύτεχνο'' στο Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (Κ.ΣΥ.Μ.Ε)-ΙΑΝΝΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ, και κάνει ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής και αγιογραφίας. Παράλληλα σπουδάζει εναλλακτικές θεραπείες, τις οποίες και εξασκεί.

Έχει συμμετάσχει σε ατομικές ( πρόσφατη υπό την αιγίδα του γαλλικού προξενείου) και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σύγγραμμά της, βρίσκεται υπό έκδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου